Bjarne Riis: Etapesejr er vejen til bjergtrøjen

Vincenzo Nibali ligner en sikker samlet vinder af Tour de France og den gule trøje, og den grønne pointtrøje er klistret fast til Peter Sagans skuldre.

Til gengæld er der uhyre stor spænding om, hvem der skal på podiet i Paris i den prikkede bjergtrøje.

Før onsdagens 124,5 kilometer fra Saint-Gaudens til Saint Lary Pla d'Adet fører polske Rafal Majka fra Tinkoff-Saxo konkurrencen, men han er med sine 89 point blot et enkelt point foran Katushas Joaquim Rodriguez - og tre foran Nibali.

Og både onsdag og torsdag er der masser af bjerge - og dermed bjergpoint at slås om.

Manager Bjarne Riis har ikke tænkt sig at fyre sin polske klatrer af sted for fuld styrke på første stigning onsdag i forsøget på at hente point i bjergkonkurrencen.

- Det er lidt svært, for vi aner ikke, hvordan de andre kører. Men det bedste våben er at gå efter etapesejren, siger han.

Riis henviser til, at første mand i mål efter sidste stigning - dagens etapevinder - sikrer sig 50 point i bjergkonkurrencen.

Onsdagens etape slutter på toppen af Saint Lary Pla d'Adet - et bjerg uden for kategori. Her er der 25 point til første rytter - og når bjerget samtidig agerer målstreg, er der dobbelt point. I alt 10 ryttere får point på onsdagens sidste bjerg.

De øvrige tre bjerge onsdag er i kategori 1, hvor der er 10 point til første mand over hver top, derefter 8, 6, 4, 2 og 1 point til de følgende.

Rafal Majka har allerede vundet en bjergetape, og holdkammeraten Michael Mørkøv tror på polakken.

- Vi satser på Rafal Majka, og vi tror på, han både kan gå efter etapesejren og bjergtrøjen, siger danskeren.

De fleste har fokuseret på en duel mellem Majka og Rodriguez i kampen om bjergtrøjen, men Nibali er kun tre point efter Majka. Og Nibali er den største konkurrent i Bjarne Riis' øjne.

- Det tror jeg, han er. Jeg er ikke sikker på, Rodriguez har benene, hvis der bliver kørt rigtigt hårdt i dag (onsdag, red), siger Riis.

Manageren er dog sikker på, at hans polske klatrer er klar til at levere varen.

- Han er godt klar over, at det er nu, det skal ske, siger Riis.

Katushas sportsdirektør Torsten Schmidt kalder bjergkonkurrencen meget åben.

- Det er fifty-fifty mellem Rodriguez og Majka - men det er ikke kun mellem dem. Det handler også om dem, der slutter bedst på det sidste bjerg i dag (onsdag, red.). Nibali er en af dem, det er en meget åben konkurrence, siger han.

Franskmændene Thomas Voeckler og Thibaut Pinot har også muligheden for at tage bjergtrøjen. De ligger nummer fire og fem i konkurrencen med henholdsvis 61 og 49 point før onsdagens etape.

/ritzau/

 

Dagens Gossip