Bjarne Riis: Fedt at se Contador øverst på podiet

Tinkoff-Saxo anført af teammanager Bjarne Riis kunne søndag aften se holdets stjernerytter Alberto Contador vinde Vuelta a España.

- Det var et fedt syn. Det var fedt at se ham stå øverst, og med de gutter ved siden af ham er der noget at være stolt over, siger Bjarne Riis til TV2 Sporten.

Søndagens 21. og sidste etape - en enkeltstart på 9,7 kilometer - var potentiel farlig for Contador og de øvrige favoritter på grund af de regnvåde veje.

- Vi vidste, at det nok skulle gå, at vi ingen risiko skulle tage. At undgå styrt var det vigtigste, siger Riis.

Vuelta-triumfen kommer efter et skuffende Tour de France for Alberto Contadors vedkommende. Spanieren styrtede og udgik i Touren og var længe usikker starter i årets Vuelta.

Derfor havde hverken Contador eller Riis regnet med en samlet sejr i Vueltaen.

- Jeg håber altid. Det gør jeg altid, når vi stiller til start. Men jeg vidste jo godt, det kunne blive svært, og så afhang det også af, hvor stærke de andre var.

- Jeg vidste, at Alberto nok skulle være rimeligt okay, men ikke på toppen. Men han var så stærk nok til at slå dem, siger Riis, der er yderst tilfreds med sit holds sæson:

- Vores sæson har været fantastisk. Det, vi gjorde, efter at han (Contador, red.) udgik af Touren, er vi rigtigt stolte af. Formidabelt kørt af holdet. At vi så kan få den her oveni, det er en rigtig god historie, siger Riis.

/ritzau/

 

Dagens Gossip