Bjarne Riis håber på tørvejr på Tour-brosten

Brostensetapen i Tour de France 2014 blev ganske spektakulær. Og den - selv for verdens bedste cykelryttere - så krævende disciplin har fået genvalg på Tour-ruten 2015, som blev offentliggjort onsdag.

Chris Froome udgik på årets brostensetape, Alberto Contador tabte mere end to minutter, mens Vincenzo Nibali tog det første store skridt mod sin samlede sejr, da han sammen med holdkammeraten Jakob Fuglsang trodsede regnen og kørte vanvittigt flot i det svære terræn.

Men selv om Contador ikke er skabt til brosten, og selv om der altid er risiko for alvorlige styrt på en sådan etape, er Tinkoff-Saxo-manager Bjarne Riis godt tilfreds med, at der også næste år er brosten i Touren.

- Jeg kan godt lide, at der er brosten. Det var en meget interessant etape i år, men jeg håber ikke, at det regner den dag, siger Bjarne Riis i en pressemeddelelse.

Generelt om ruten 2015 siger han:

- Det er en god rute for os. Jeg kan lide den, det bliver en hård og spektakulær Tour.

Bjarne Riis knuselsker holdtidskørsler og kunne smile, da en sådan blev afsløret som et af menupunkterne i Touren 2015.

Og smilet kunne sig brede sig lidt mere, fordi der ikke er nogen lange individuelle tidskørsler, hvor Chris Froome alt andet lige ville have en stor fordel i forhold til Contador.

Måske netop derfor såede Froome onsdag tvivl om, hvorvidt han stiller op i Touren næste år.

- Ruten kræver et stærkt hold, og det er godt for os, at der ikke er nogen lang enkeltstart. Touren skal ikke være det samme altid, siger Bjarne Riis.

Tour-ruten 2015 indeholder blandt andet en indledende prolog i hollandske Utrecht, en holdtidskørsel og otte etaper, der slutter på en bjerg- eller bakketop.

Blandt de stigninger, der skal forceres, er klassiske Tour de France-bjerge som Plateau de Beille og Alpe d'Huez.

Tour de France 2015 begynder 4. juli og slutter 26. juli i Paris.

/ritzau/

 

Dagens Gossip