Bjarne Riis om Tour-ruten: Froome er favorit til sejren

23/10/2013 21:41

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Chris Froome (Sky) er ifølge Team Saxo Banks holdejer, Bjarne Riis, favorit til at gentage sejren i næste års udgave af Tour de France.

Det slår Riis fast, efter at næste års rute onsdag blev præsenteret i Paris.

Touren bliver i 2014 uden en prolog, men derudover bliver der sandsynligvis masser af dramatik, når Team Saxo Banks stjerne Alberto Contador skal forsøge at udfordre Chris Froome.

Rytterne skal blandt andet ud på en brostens-etape, derudover venter der fem bjergafslutninger samt en enkeltstart over 54 kilometer.

- Alt i alt er jeg godt tilfreds med ruten, der har en god dynamik og mange facetter. Froome er umiddelbart favoritten, men der er en del bjerge undervejs, hvor bjergrytterne også kan komme til fadet, hente tid og presse ham.

- At enkeltstarten ligger sidst i løbet skaber selvfølgelig mere spænding på etapen, end hvis den havde ligget halvvejs, siger Riis til Team Saxo Banks hjemmeside.

Holdejeren forventer spænding fra starten af Touren, der er henlagt til Storbritannien.

- Det er en rigtig interessant rute. Selvfølgelig savner jeg en prolog, men ellers er der lagt op til nogle spændende etaper i flotte kulisser, og allerede på andendagen til Sheffield er der kuperet terræn i vente.

- Brostensetapen på femtedagen bliver helt sikkert seværdig. Som vi ved fra tidligere, er der risici forbundet med underlaget, men det er en del af spillet, som vi tager vi med, og Alberto er ikke dårlig på brostenene.

- Herudover ser jeg frem til at komme til Vogeserne, hvor der sagtens kan skabes ravage i feltet, og som altid er der i Alperne og Pyrenæerne nogle underholdende nøgleetaper, fortæller Bjarne Riis.

- Den lange enkeltstart sidst i løbet er en fordel for de ryttere, der har mest at køre med efter et langt og hårdt løb.

Chris Froome vandt sidste års Tour foran Nairo Quintana (Movistar) og Joaquim Rodriguez (Katusha). Alberto Contador sluttede lige uden for podieplaceringerne som nummer fire.

/ritzau/