Bjarne Riis: Vi vil se færre danskere på holdet

Det er kun de mest talentfulde og bedste danske cykelryttere, der vil blive hyret til at køre for Tinkoff-Saxo. Det kan betyde færre danskere på holdet i fremtiden.

Det fortæller Tinkoff-Saxos manager Bjarne Riis, da han på Hotel D'Angleterre i København er med til at offentliggøre, at Saxo Bank forlænger navnesponsoratet med yderligere et år - 2015 med.

- Jeg vil ikke sige, at vi vil have mange danske ryttere på holdet. Men jeg tror da helt sikkert, at så længe der er gode nok ryttere i Danmark, så vil der også være mulige emner på vores hold. Ingen tvivl om det.

- Men generelt vil vi have lidt færre danskere på holdet end tidligere. Det tror jeg nok vi vil se, for det er et spørgsmål, om danskerne kører stærkt nok, siger Riis.

Under Tour de France skrev Tinkoff-Saxo kontrakt med Rasmus Guldhammer, som skal køre for holdet efter det igangværende Post Danmark Rundt og resten af året.

Guldhammer kan måske blive et af de talenter, Riis vil satse på i 2015, men det kræver, at han beviser sit værd under Tour of Colorado og Tour of Britain senere i år.

- Rasmus er kun med i år. Han har ikke nogen kontrakt for næste år. Men jeg forventer, at han giver den en skalle og gør det godt i de løb, han skal ud at køre for os. Og om ikke andet får han mulighed for at vise sig selv frem.

- Og gør han det rigtig godt, så vil jeg da være utrolig glad, hvis han kunne få en kontrakt hos os, siger Riis.

Det er også stadig uvist, om veteranen Nicki Sørensen fortsætter karrieren hos Riis.

- Nej, det kan jeg ikke fortælle. Når den tid kommer, så skal Nicki selv fortælle det. Vi snakker lidt om forskellige ting, ham og jeg. Og så må vi se tiden an, siger Riis.

/ritzau/

 

Dagens Gossip