Bjelland afviser skavanker: Chokeret over skademelding

Landsholdets midterforsvarer Andreas Bjelland undrer sig over, at han tirsdag aften kunne læse på flere danske sportshjemmesider, at han døjer med småskavanker forud for EM-kvalifikationskampene mod Albanien og Portugal.

Twente-spilleren har det nemlig fint og er klar til at tage plads i Danmarks midterforsvar, hvor anfører Daniel Agger og Simon Kjær er tvivlsomme.

- Jeg har svært ved at forklare det. Det kommer også som et chok for mig, at jeg skulle være skadet.

- Jeg fik en masse sjove opringninger i går fra trænere og ledere nede fra Twente, der ikke kunne forstå, at de kunne læse, at jeg var småskadet eller skadet, siger Bjelland.

Der er nu en god forklaring på historien om Bjellands skade.

Klokken 15.58 tirsdag skrev Dansk Boldspil-Union (DBU) på sin hjemmeside, at "skavanker til Agger, Kjær og Bjelland har betydet, at Morten Olsen har indkaldt Jores Okore og Mathias ’Zanka’ Jørgensen til A-landsholdstruppen".

Før onsdagens træning var Andreas Bjelland dog klar til at træne igennem.

- Nu er det blevet jinxet lidt, så det kan selvfølgelig være, at jeg mærker noget efter træningen. Men ellers er jeg klar til at spille, fastslår han.

Der kan blive hårdt brug for Andreas Bjelland i lørdagens opgør i Albanien, da der er usikkerhed omkring Daniel Agger og Simon Kjær.

- Det ændrer ikke så meget for mig med hensyn til, hvordan jeg går ind til tingene. Sådan her var det også sidst før kampene mod Tyrkiet og Armenien. Vi må se, hvad tiden bringer, og hvem der skal spille hvor og hvordan, siger Bjelland om situationen i midterforsvaret.

Skulle det ende med afbud fra Simon Kjær og Daniel Agger, så mener Twente-spilleren, at der findes gode alternativer i landsholdstruppen.

Han fremhæver den tidligere Esbjerg-spiller Kian Hansen, der spiller fast i Nantes i Frankrig.

Derudover er Aston Villas Jores Okore og Mathias "Zanka" Jørgensen fra FC København i spil til Albanien-kampen.

- Selvfølgelig kan vi løse opgaven. Vi glæder os helt vildt, men vi skal have stor respekt for Albanien.

- De lagde ud med at slå Portugal på udebane, og nu spiller de på hjemmebane mod os, siger Andreas Bjelland.

/ritzau/