Bjergetape i Baskerlandet præget af slemme styrt

Det gik stejlt opad på afslutningen af 5. etape af Baskerlandet Rundt, og Mikel Landa (Astana) viste gode ben, da den spanske klatrer vandt i fornem stil.

Men den 156 kilometer lange etape fra Eibar til Aia blev præget af flere slemme styrt, som næsten var ved at overskygge den spændende afslutning.

Især så det uhyggeligt ud, da Tinkoff-Saxos Olivier Zaugg styrtede og blev liggende stille og urørlig på asfalten.

33-årige Zaugg lå et godt stykke bag i feltet, da uheldet skete, og kameraerne fangede ikke, hvad der helt præcist skete.

Tv-billederne viste bare, at Zaugg lå på maven, mens en person forsøgte at vende ham rundt på ryggen. Senere kunne Tinkoff-Saxo dog oplyse, at Zaugg vågnede op igen og var i gode hænder.

- Zaugg styrtet. Han er ved bevidsthed og er nu fragtet til sygehus, skriver Tinkoff-Saxo på Twitter.

30 kilometer før målstregen styrtede nummer fem i den samlede stilling, Bauke Mollema (Trek), og han magtede ikke at komme tilbage igen og få kontakt med favoritterne.

Samtidig røg Mollemas holdkammerat Franck Schleck også i asfalten, og han kom forslået op igen og gennemførte etapen.

Tre sekunder efter etapevinderen Mikel Landa kom Lotto-rytteren Tim Wellens ind over målstregen, mens amerikaneren Tom Danielson (Cannondale) blev treer.

I den samlede stilling skete der ikke forskydninger blandt de to førende, Sergio Henao (Sky) og Joaquim Rodriguez (Katusha), som blev syver og otter - 56 sekunder efter etapevinderen.

Henao fører samlet, men Rodriguez er fortsat toer i præcis samme tid som colombianeren, så det bliver en kamp om sekunderne i den afsluttende dyst om at vinde løbet.

Den 55. udgave af Baskerlandet Rundt slutter nemlig med en 18 kilometer lang enkeltstart lørdag.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip