Bjørn er med fremme i Sydafrika inden finalerunde

Thomas Bjørn er med helt fremme blandt de forreste inden søndagens afgørende runde i European Tour-turneringen Nedbank Golf Challenge.

Den danske golfveteran leverede lørdag endnu en fornem runde. Danskeren gik rundt i seks slag under banens par og brugte med andre ord 66 slag på de 18 huller. Undervejs leverede danskeren fem birdies, en eagle og en bogey.

Dermed leverede Bjørn sin bedste runde for ugen efter 67 slag i første runde og 70 slag i anden runde.

Danskeren er sammenlagt 13 slag under par inden søndagens afgørende 18 huller, og det er nok til at være med helt fremme i spillet om sejren. En delt andenplads rækker det til før sidste runde.

Der er dog tre slag op til turneringens førende spiller - Jamie Donaldson fra Wales, der lørdag brugte et enkelt slag mere end Bjørn - og samlet er 16 slag under par.

Bjørn deler andenpladsen med amerikanske Ryan Moore.

Duoen har igen to slag ned til et stærkt trekløver på den delte fjerdeplads bestående af Henrik Stenson fra Sverige, Sergio Garcia fra Spanien og Thailands Thongchai Jaidee.

Formentlig skal vinderen af turneringen findes blandt disse seks.

Morten Ørum Madsen, der ligesom Thomas Bjørn er opvokset i Silkeborg, deltager også i den sydafrikanske turnering i Sun City.

Madsen, der for to uger siden vandt South African Open Championship, er også fint med i turneringen og gik lørdagens runde i 68 slag efter henholdsvis 76 og 71 slag i de to første runder.

Madsen er samlet et slag under par - som en delt nummer 17.

/ritzau/

 

Dagens Gossip