Blå blok dumper regeringens plan for vurderinger

Hvis skatteminister Benny Engelbrecht (S) havde regnet med bred opbakning fra blå blok til regeringens plan for at rette op på de fejlbehæftede ejendomsvurderinger, så bliver han skuffet.

Både De Konservative og Liberal Alliance afviser, at anbefalingerne fra ekspertudvalget for ejendomsvurderinger bare tilnærmelsesvis skal danne grundlag for et kommende vurderingssystem.

- Det, der bliver lagt op til her, er en katastrofe, siger De Konservatives skatteordfører, Brian Mikkelsen og tilføjer:

- Folk kommer til at betale mere i ejendomsskatter, og det bliver først implementeret om tre år. Så det her betyder helt sikkert, at familier bliver nødt til at flytte fra deres huse og lejligheder.

Også Liberal Alliance understreger, at partiet ikke kommer til at lægge stemmer til ændringer, der baserer sig på anbefalingerne.

- Udvalget siger selv, at vurderingerne i godt 30 procent af tilfældene vil være forkerte og måske for høje. Og så vil man så have, at folk betaler skat efter det. Det er ikke en betryggende måde at betale skat på i Danmark, siger partiets skatteordfører Ole Birk Olesen.

I kølvandet på anbefalingerne fra ekspertudvalget lægger regeringen op til at oprette et såkaldt "Implemeneringscenter for Ejendomsvurderinger", der skal arbejde videre med anbefalingerne.

Men hverken Liberal Alliance eller De Konservative ser nogen pointe i sådan et center. Også Venstres skatteordfører Torsten Schack Pedersen erklærer sig skuffet:

- Det, der er på tegnebrættet nu, er et system, som indeholder den samme usikkerhed, som det vi har. Er det en løsning? Det kan man godt stille spørgsmålstegn ved, siger Torsten Schack Pedersen, der ikke vil spå om, hvorvidt regeringen og Venstre kan nå til enighed i løbet af efteråret.

Rigsrevisionen har tidligere dokumenteret, at VK-regeringerne siden 2007 var klar over problemerne. Rigsrevisionen er især ude med riven i årene 2010 og 2011, hvor tre ud af fire ejendomsvurderinger var fejlagtige.

I de år sad hele tre fremtrædende Venstrefolk på posten som skatteminister, nemlig nuværende næstformand Kristian Jensen, forsvarsordfører Troels Lund Poulsen og finansordfører Peter Christensen.

Spørgsmål: Har Venstre ikke en særlig pligt til at hjælpe regeringen med at finde en hurtig løsning, så tidsplanen for de nye vurderinger holder?

- Vi er optaget af, at der kommer en ordentlig løsning og ikke bare en hurtig løsning. Det handler om, hvilke politiske tiltag der følger i forlængelse af det her, og hvad vi kan forhandle med regeringen om, siger Torsten Schack Pedersen.

/ritzau/