Blå blok: Finanslov mangler vækstinitiativer

Kritikken er enstemmig i blå blok, når snakken falder på den nye finanslov, som regeringen, SF og Enhedslisten torsdag præsenterede:

Finansloven giver hverken vækst eller flere job.

- Den rummer ikke et eneste vækstskabende initiativ. Det er forstemmende i en situation, hvor der har været negativ vækst i Danmark to år i træk, og hvor der kun er udsigt til meget lille vækst i år. Uden økonomisk vækst og uden danske arbejdspladser bliver der slet ikke råd til fremtidens velfærd.

- Jeg tror, danskerne faktisk er mere optagede af, at der bliver skabt flere arbejdspladser, end af at der nu bliver opfundet endnu en ny overførselsindkomst, som trækker folk væk fra arbejdsmarkedet, siger Venstres finansordfører, Peter Christensen.

Han henviser til den nye midlertidige kontantydelse, som ifølge regeringen er en økonomisk håndsrækning til de personer, der mister retten til dagpenge og arbejdsmarkedsydelse.

Liberal Alliances partileder, Anders Samuelsen, kalder finanslovaftalen uansvarlig

- At betale gaver til fagbevægelsen med mindre arbejdsudbud og dermed færre arbejdspladser er uansvarlighed i yderste potens. Sandheden er, at Danmark kommer til at gå den forkerte vej.

- Med nulvækst i den offentlige sektor og nogle beskedne effektiviseringer kunne vi have givet alle i arbejde 20.000 mere om året og samtidig fjerne topskatten. Dét havde skabt nye job i tusindvis, men i stedet får vi nu færre job, siger Anders Samuelsen.

Også De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, mener, at finansloven mangler vækstinitiativer.

- Det er en ræverød finanslov, som trækker Danmark i den helt forkerte retning. Gælden stiger, og den offentlige sektor bliver endnu større, siger Søren Pape Poulsen.

Afskaffelsen af den gensidige forsørgerpligt er et af en række punkter, der ikke vækker jubel hos Venstre. Det siger partiets politiske ordfører, Inger Støjberg.

- Vi står ved den aftale om gensidig forsørgerpligt, som vi indgik med regeringen for et år siden. den er regeringen nu løbet fra og har skabt et arbejdsmarked, hvor det ikke altid kan betale sig at arbejde, siger Inger Støjberg.

Hun vil dog ikke garantere, at den gensidige forsørgerpligt bliver genindført, hvis magten skifter efter næste folketingsvalg.

/ritzau/

 

Dagens Gossip