Blå blok kalder regeringen: Hvor er ungdomsdomstolen

De stod skulder ved skulder, de fire partiledere fra partierne i blå blok, da de før valget i en fælles kronik talte for indførelsen af en særlig ungdomsdomstol, der i særlige tilfælde kunne straffe unge ned til 12 år.

En af medforfatterne, Lars Løkke Rasmussen (V) er nu blevet statsminister, men selvom der altså er flertal for at indføre præcis det, der stod i kronikken, så har regeringen ikke ungdomsdomstolen med på sit arbejdsprogram for i år.

I stedet henviser justitsminister Søren Pind til (V) at han vil "blive klogere", før han til sin tid præsenterer forslaget, som der jo ellers allerede er 90 mandater bag.

- Det her skal selvfølgelig blive til noget. Det er ikke til diskussion. Det vil i den grad være et løftebrud, hvis det ikke bliver til noget, siger de Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, der nu vil have en forklaring fra justitsministeren på ventetiden.

- Jeg undrer mig over det. Og jeg undrer mig ikke mindst over, hvad det mon er for en maskine, som Søren Pind er kommet ind i, siden man nu ikke fremsætter det her forslag, som vi var enige om før valget, siger han.

Tirsdag var Dansk Folkeparti ude med en lignende undren, og partiets retsordfører, Peter Skaarup, understregede, at Dansk Folkepartis tålmodighed "ikke er ubegrænset".

I kronikken er detaljeringsgraden ganske omfattende, når det kommer til den foreslåede ungdomsdomstol.

Der nævnes erfaringer fra andre lande, og der er fire punkter, som blå blok stillede vælgerne i udsigt med den ekstra store vægt det er, at gå sammen om forslaget.

/ritzau/

 

Dagens Gossip