Blå blok med valgløfte: Lægebesøg forbliver gratis

Skrevet af admin

20/04/2015

Mest læste i dag

Hvis flertallet i Folketinget efter det kommende valg skifter fra rødt til blåt, vil danskerne fortsat ikke skulle have penge op af lommen, når de går til læge.

Den garanti udsteder lederne af henholdsvis Venstre, De Konservative, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti i en kronik i Berlingske.

Her slår de fast, at der ikke vil blive indført ny brugerbetaling på sundhedsområdet i den kommende valgperiode, hvis de fire partier vinder magten tilbage.

- Vi laver det kompromis med hinanden, som vi formentlig alligevel ville have lavet efter valget. Det er velkendt, at partierne har forskellige positioner, og den uklarhed ønsker vi ikke, blandt andet fordi det giver mulighed for, at der kan føres massiv skræmmekampagne om noget, der alligevel ikke bliver til noget, siger Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen ifølge Berlingske.

- Det er en blanden-blod på, at uanset partiernes forskellige holdninger kommer der i hvert fald ikke til at ske noget på den front i næste valgperiode, fortsætter han.

Sammen med Kristian Thulesen Dahl (DF), Anders Samuelsen (LA) og Søren Pape Poulsen (K) skriver Løkke i kronikken, at sundhedspolitikken skal opprioriteres, og at privathospitalerne vil få en central rolle i at nedbringe hospitalernes ventelister.

Det indebærer at genindføre en 30-dages behandlingsgaranti, som blev droppet af den nuværende regering, der i stedet indførte en differentieret ventetidsgaranti.

Socialdemokraternes sundhedsordfører, Flemming Møller Mortensen, betoner over for Berlingske, at de borgerlige partier kun lover at frede sundhedsområdet for mere brugerbetaling i en enkelt valgperiode og ikke på længere sigt.

- I forhold til den fri og lige adgang til sundhed er jeg glad for, at de borgerlige når frem til det her. Men det er en fredning i en bestemt periode – og ikke en fredning på sigt. J

- eg vil stadig have en skepsis i forhold til Venstre og andre borgerlige, der har sagt, at for dem er brugerbetaling ikke noget, de ikke kigger på i fremtiden, siger Flemming Møller Mortensen til avisen.

/ritzau/