Blå blok vil skabe 25.000 nye job i landbruget

Der skal skabes flere job i landbruget og fødevaresektoren. Derfor vil Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti gøre det både nemmere og billigere at drive fødevare- og landbrugsvirksomhed i Danmark.

Det fremgår af en ny fødevare- og landbrugspakke med 16 konkrete forslag, som betyder, at landmænd må bruge mere gødning, randzonerne skal væk, og antallet af dyreenheder pr. hektar hæves fra de nuværende 1,4 til 1,7.

Venstres fødevareordfører, Erling Bonnesen, siger, at pakken skal munde ud i mere vækst og flere danske arbejdspladser.

- Landbrugs- og fødevaresektoren har et stort vækstpotentiale, som vi ikke udnytter i dag, fordi der er for meget bureaukrati, for strenge regler og for mange unødige omkostninger, siger han i en pressemeddelelse.

At der må være flere svin pr. hektar skal gøre det nemmere at være dansk svineproducent. Ifølge Finansministeriet vil alene den højere svineproduktion øge eksporten med 2,2 milliarder kroner og sikre 2000 nye arbejdspladser, skriver partierne om forslaget.

- Med alle forslagene har vi muligheden for at øge eksporten samlet med op mod 50 milliarder kroner og skabe op mod 25.000 arbejdspladser i løbet af de næste fem år. En væsentlig forudsætning for at opnå det er, at landmændene får mulighed for at gøde noget mere på markerne, siger Erling Bonnesen.

Og det er da også netop en udfasning af "de vidtgående danske særregler for gødning", som de tre partier peger på. Får landmænd lov til at gøde mere på robuste og holdbare jorde, kan Danmark producere flere og bedre fødevareprodukter, påpeger partierne i pakken.

- Vi kan og skal selvfølgelig levere fødevarer af høj kvalitet i samspil med natur og miljø, og derfor skal der målrettet regulering til. Samtidig skal vi udnytte den styrkeposition, Danmark har inden for økologi, siger fødevareordfører René Christensen (DF).

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip