BLÅ BOG: Kailash Satyarthi kæmper for børns rettigheder

Den 60-årige indiske børnerettighedsforkæmper Kailash Satyarthi modtager Nobels fredspris 2014 sammen med pakistanske Malala Yousafzay, 17 år.

* Kailash Satyarthi (født 11. januar 1954).

* Som 26-årig opgav han sin karriere som teknisk ingeniør for i stedet at hjælpe indiske børn, som er tvunget til børnearbejde og slaveri.

* Han organiserede razziaer på fabrikker, hvor børn og ofte hele familier blev holdt fanget som bunden arbejdskraft.

* Satyarthi startede organisationen Bachpan Bachao Andolan 1980, som kæmper mod slaveri og børnearbejde. Igennem den har han reddet titusindvis af børn fra børnearbejde.

* Han har været involveret i Saccs - South Asian Coalition on Child Servitude. Organisationen har partnere i Nepal, Pakistan og Sri Lanka, hovedkvarter i New Delhi i Indien, og arbejder for at befri børn, som arbejder på blandt andet tæppefabrikker.

* Satyarthi har startet "Rugmark", et projekt, hvor tæpper, som ikke er produceret på fabrikker, som benytter børnearbejde, får et særligt mærke. Fabrikkerne har indvilget i at blive inspiceret jævnligt.

Kailash Satyarthis mål er, at også fodbolde og andre produkter, som ofte produceres af børn, skal have et mærke, hvis de er lavet på lovlig vis.

* Han er en aktiv del af "Global March Against Child Labor", som kæmper for at stoppe børnearbejde. Bevægelsen er nu en sammenslutning af mindre organisationer i 140 lande.

Kilde: pbs.org

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip