Blå partier vil lette på landbrugets byrder

Hvis de borgerlige partier får mulighed for at danne regering efter næste valg, vil de indgå en politisk aftale, der skal fjerne nogle af landbrugets byrder - og dermed skabe job og vækst, skriver Børsen.

- Det er simpelthen nødvendigt. Vi er nødt til at lægge os på niveau med vores nabolande. Vi kan ikke pålægge os selv tre gange så voldsomme byrder som vores nabolande, siger Venstres miljøordfører og tidligere fødevareminister, Henrik Høegh, til Børsen.

De øvrige partier i blå blok mener også, at der er behov for en ny politisk aftale for landbruget og peger blandt andet på, at de forsinkede planer for vandmiljøet bør ændres til trods for, at de seneste to vandplaner blev sat i værk under VK-regeringen.

Blandt andet skal landbruget have mulighed for at gøde markerne mere, mener blandt andet Dansk Folkepartis landbrugsordfører, René Christensen.

- Landbruget skal betragtes som en virksomhed, der bruger sin faglighed til selv at vurdere, hvor meget de vil gøde i stedet for at opstille kvoter. Og så skal de i stedet måles på, hvad de udleder, siger han til Børsen.

Selvom processen omkring vandplanerne har været særdeles besværlig, så vil det ikke løse noget bare at kassere dem, mener miljøordfører for De Radikale, Lone Loklindt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip