Blandet vejr: Weekend med regn, blæst og kulde - og lidt sol

Skrevet af admin

08/11/2013

Mest læste i dag

Alle efterårsremedier skal frem i weekenden. Der er således udsigt til både regn, blæst og kulde i det ganske land.

Det fortæller vagtchef ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), Mogens Rønnebæk.

Det starter dog i den milde ende.

- Fredag ser rigtig fin ud med en lun strømning fra sydvest og med god plads til solskin. Der kan dog komme enkelte byger i det nordvestjyske, men ellers bliver det tørvejr, cirka 10 grader og kun en svag til jævn vind fra sydvest, siger han.

Det pæne vejr holder dog ikke ret længe, for allerede natten til lørdag vil der være regn og kraftig blæst på programmet.

- Lørdag bliver en skyet affære med regn, og i den sydlige halvdel af landet tiltager vinden til kuling, og nogle steder hård kuling, fra en vestlig retning, fortæller Mogens Rønnebæk.

Det lille uvejr er dog hurtigt overstået, og i stedet sætter kulden ind i weekendens afsluttende timer.

- Søndag bliver en dag, hvor det i hvert fald i Jylland bliver fint vejr. I den østlige del af landet vil der dog stadig kunne komme nogle byger.

- Men sidst på søndagen kommer der koldere luft, vinden lægger sig, og skyerne forsvinder. Så det bliver en kold og klar nat til mandag. Så skal man ud på vejene mandag morgen, vil der være frost og glatte veje i myldretrafikken, siger vagtchefen.

Det betyder dog ikke, at Kong Vinter er lige om hjørnet.

- Allerede i løbet af mandagen kommer der varm luft frem igen, så det er bare lige et enkelt dyk i temperaturen, inden det bliver mildt og ustadigt og blæsende igen, siger Mogens Rønnebæk.

/ritzau/