Blatter nægter at føje amerikanske sponsorer

Trods voldsomt pres fra både store sponsorer og adskillige magtfulde folk i fodboldverdenen har Sepp Blatter ingen intention om at forlade præsidentposten i Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) før valget i februar.

Det slår Blatter fast over for det tyske magasin Bunte, der udkommer torsdag.

- Jeg vil først stoppe den 26. februar og ikke en dag før, lyder det fra schweizeren.

- Jeg vil kæmpe indtil 26. februar. For mig. Og for Fifa.

Nogle af Fifas største sponsorer som Coca-Cola, McDonald's, Visa og Budweiser har opfordret Blatter til at trække sig omgående, men det giver Fifa-præsidenten ikke noget for.

- Det er bare amerikanerne, siger Blatter og henviser til, at andre sponsorer som tyske Adidas, sydkoreanske Hyundai og russiske Gazprom fortsat støtter ham.

Opfordringen fra de amerikanske sponsorer kom efter, at de schweiziske myndigheder åbnede en sag mod Sepp Blatter i den verserende Fifa-skandale.

Men Blatter føler sig sikker på, at efterforskningen vil rense ham.

- Det er bare en efterforskning. Der er ingen sigtelser. Jeg vil overholde procedurerne og samarbejde med myndighederne, siger Sepp Blatter.

- Jeg er overbevist om, at ondskaben vil komme frem i lyset, og at det gode vil sejre, lyder det fra Blatter.

Slutteligt opfordrer han alle kritikerne til, at de stopper med at angribe ham og i stedet lader ham udføre sit arbejde i Fifa, hvor han fortsat ser sig selv som den rigtige mand til at igangsætte et omfattende reformarbejde.

/ritzau/

 

Dagens Gossip