Blatter: Ruslands VM-værtskab er ikke i fare

Det internationale fodboldforbund Fifa fastholder Rusland som værtsland for VM-slutrunden i 2018 trods den russiske militærintervention i Ukraine.

Den spændte politiske situation får ingen indflydelse på Fifas placering af den næste VM-slutrunde, fastslår Fifa-præsident Sepp Blatter.

- Vi stiller ikke spørgsmålstegn ved VM i Rusland. Vi er i en situation, hvor vi skal vise tillid til arrangørerne af VM i både 2018 og 2022 (Qatar, red.), siger Sepp Blatter ifølge nyhedsbureauet dpa under et arrangement i den østrigske by Kitzbühel.

En sportslig boykot af slutrunden i Rusland i stil med OL i Moskva 1980, hvor mere end 60 lande blev væk, kan Blatter heller ikke se noget formål med.

- Den slags har aldrig ført til noget, siger Blatter.

Han får medhold i boykot-spørgsmålet af præsidenten for Tysklands fodboldforbund (DFB), Wolfgang Niersbach.

- Boykotten i 1980 førte ikke til noget som helst. Det var kun til skade for idrætsudøverne. Forsøget på at øve indflydelse på politiske spørgsmål gennem sport kiksede. Ingen af os tager ordet boykot i munden, siger Wolfgang Niersbach.

Også IOC-præsident Thomas Bach har advaret sporten imod at forlade den politiske neutralitet.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip