Blatters USA-frygt kan ændre Fifa-møde i december

Sepp Blatter opholder sig helst i Schweiz i øjeblikket, og derfor kan et eksekutivmøde i Det Internationale Fodboldforbund, Fifa, til december skifte geografisk placering.

Det skriver Reuters tirsdag.

I denne uge afholder Fifa's eksekutivkomité møde i Zürich, og en talsmand for Fifa bekræfter, at man blandt andet skal diskutere, hvor det næste møde skal afholdes.

Oprindeligt var valget faldet på Japan, som også stadig står som arrangør på Fifa's hjemmeside, men det kan altså blive ændret.

Ifølge Reuters har Sepp Blatter stort set undgået at forlade Schweiz, siden hele korruptionsskandalen brød ud i maj.

Her blev en række Fifa-topfolk samt forretningsfolk arresteret på opfordring fra amerikanske myndigheder i forskellige sager om bestikkelse til et samlet beløb på mere end en milliard kroner.

Det hele foregik i forbindelse med Fifa's kongres, hvor der skulle vælges præsident. Blatter nægtede at trække sig, blev genvalgt for blot få dage senere at meddele, at han alligevel trak sig fra posten.

Siden da har Sepp Blatter opholdt sig i Schweiz, og han har kun en enkelt gang forladt landet for at rejse til Rusland, som arrangerer VM i fodbold i 2018.

Sepp Blatter er ikke anklaget i sagen, men har ifølge Reuters bevaret tæt kontakt til sin egen advokat.

Andre advokater med erfaring i internationale straffesager har sagt, at det i Blatters tilfælde vil være uklogt at rejse til USA, efter at de amerikanske anklager kom frem.

Fifa vælger ny præsident 26. februar 2016.

/ritzau/

 

Dagens Gossip