Blekingegade-bandens granater brugt til terrordrab

I et terrorangreb mod en militærcafé i Barcelona i 1987, hvor en blev dræbt og ni personer såret, blev der brugt håndgranater, som den danske Blekingegade-bande havde stjålet fem år tidligere fra et svensk våbenlager i Flen.

Det fremgår af en tysk dokumentarfilm, som sendes mandag aften på ARD ifølge forfatter Peter Øvig Knudsen, som står bag bøgerne om Blekingegade-banden.

Da politiet ransagede en lejlighed på Blekingegade på Amager i 1989, fandt man en række håndgranater fra et tyveri på militærlageret uden for Flen i Sverige i 1982.

Under tyveriet var der stjålet kasser med i alt 120 svensk-producerede håndgranater, men flere granater manglede i lejligheden. De blev angiveligt gravet ned nær flere hovedstæder i Europa ved koordinering med den palæstinensiske terrororganisation PFLP.

Den tyske dokumentarfilm har via det tyske kriminalpoliti fundet ud af, at den samme type håndgranat, som stjålet i Sverige, blev brugt til et terrorangreb i Barcelona mod en café for amerikanske flådeofficerer.

Samme type håndgranat blev ifølge tysk politi også brugt til et mislykket terrorangreb i 1988 mod en amerikansk flådebase i den spanske by Rota.

Brugen af de svenske granater kobler nu Blekingegade-banden sammen med den tyske Rote Armee Fraktion, RAF.

- Både Bo Weimann og andre af Blekingegadebandens medlemmer har afvist, at gruppen havde forbindelser til RAF, og de har forklaret, at deres politiske strategi stod i stærk modsætning til de tyske terroristers. Det sidste er ganske givet rigtigt, skriver Peter Øvig Knudsen på sin hjemmeside.

- Men idet Blekingegadebanden etablerede våbenlagre for PFLP flere steder i Europa, har de samtidig mistet kontrollen med, hvad disse våben og sprængstoffer blev anvendt til, skriver forfatteren.

Blekingegadebandens føringsofficer i PFLP var Marwan El-Fahoum, som ifølge forfatteren havde forbindelser til en lang række vesteuropæiske terrororganisationer, heriblandt også RAF.

Ifølge tysk politi har kvinden Andrea Klump forbindelse til RAF, og i 1999 indrømmede hun, at terrorattentatet i Rota blev udført efter aftale med Marwan El-Fahoum.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip