Blodig weekend i Mexico: 18 blev dræbt

Delstaten Tamaulipas i Mexico, der grænser op til USA, har i årevis kæmpet med en bølge af vold i en intern krig mellem narkobander.

Men den forgangne weekend var ekstra blodig, da 18 mennesker mistede livet.

Alene søndag blev 12 mænd og to kvinder dræbt under skududvekslinger i nabobyerne Tampico og Madero, der ligger ved kysten til Den Mexicanske Golf.

Det meddeler landets sikkerhedsmyndigheder.

Den første skududveksling fandt sted i den sydlige del af Madero, hvor bevæbnede mænd dræbte to mænd og en kvinde om eftermiddagen. 10 minutter senere blev liget af en anden mand fundet i nabobyen.

Samme dag blev der fra en bil skudt mod en mand, hvis lig blev fundet på gaden, og minutter efter blev et andet lig fundet i Madero.

Efter mørkets frembrud blev fem mænd og en kvinde dræbt foran en tankstation i Tampico, en anden mand blev skudt ned i en isbutik, og lig nummer 14 blev fundet lidt efter klokken 20 i Madero.

De blodige handlinger fandt sted dagen efter en skududveksling mellem soldater og formodede kriminelle i en by, der grænser op til den amerikanske stat Texas.

Her blev fire bevæbnede civile dræbt.

Tamaulipas-staten er skueplads for en bandekrig mellem to narkokarteller, der tidligere var allierede, men som siden 2010 har kæmpet om kontrollen med smuglerruter til USA.

Omkring 80.000 personer er dræbt i narkorelaterede angreb i Mexico siden 2006.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip