Blodige kampe i Benghazi koster 356 mennesker livet

Mindst 356 mennesker har ifølge hospitalskilder mistet livet i kampe den seneste måned om den libyske by Benghazi, som i 2011 var højborg for oprøret mod den libyske eksleder Muammar Gaddafi.

Kampene har stået mellem en regeringsledet offensiv og islamistiske grupper.

200 af de døde er soldater, enten fra hæren eller soldater loyale over for den kontroversielle pensionerede general Khalifa Haftar. Men også civile, som er blevet fanget i krydsild eller angreb, har mistet livet.

Islamistiske grupper vandt kontrol over byen i juli, og siden har regeringshæren forsøgt at generobre byen, der er landets næststørste.

Libyens tre største byer - hovedstaden Tripoli, Misrata og Benghazi - er delvist kontrolleret af islamistiske militser.

Ansar al-Sharia, som er navnet på en af de islamistiske militser i Benghazi, står på den amerikanske regerings liste over terrorgrupper efter dens påståede skyld i det blodige angreb på et amerikansk konsulat i byen for to år siden.

Det nordafrikanske land har oplevet en bølge af vold og blodige kampe, siden et Nato-støttet oprør, med bombetogter af blandt andet danske F-16-fly, væltede Gaddafi i 2011.

Libyens internationalt anerkendte regering har etableret en base i den østlige by Shahat, og store dele af landet er uden for regeringens kontrol.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip