B&O-aktien banker i vejret efter frasalg

Investorerne har taget godt imod nyheden om, at Bang & Olufsen tirsdag har solgt den del af virksomheden, som laver lydudstyr til biler.

Tirsdag eftermiddag stiger selskabets aktie således med cirka 30 procent til 65 kroner på den københavnske fondsbørs.

Den store stigning gør samtidig selskabet cirka 650 millioner kroner mere værd. Dermed har den danske tv- og radio-producent en samlet markedsværdi på omkring 2,8 milliarder kroner.

Salget kommer dog som lidt af en overraskelse, vurderer Jesper Christensen, der følger Bang & Olufsen som analytiker hos Alm. Brand Markets.

- Det er umiddelbart lidt overraskende, at B&O sælger.

- Det virker også til at være en høj pris. Det er to gange mere, end hvad divisionen solgte for sidste år. Kigger man på det samlet, er det en betydelig forudbetaling og en løbende licensaftale, som de ser ud til at have stor tiltro til.

- Hvis man tager både det kortsigtede og det langsigtede med, svarer det til hele markedsværdien af B&O, siger Jesper Christensen til Ritzau Finans.

Den Struer-baserede virksomhed indgik tirsdag en licensaftale med amerikanske Harman International Industries, så Bang & Olufsen sælger sine aktiver i den såkaldte Automotive-forretning, der omfatter lydsystemer til bilmærker som Audi og Aston Martin.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip