B&O-chef efter opkøb: Vi fokuserer på forretningen

Ejerstrukturen i danske Bang & Olufsen ændrede sig markant, da kineseren Qi Jianhong via sit selskab Sparkle Roll torsdag øgede sin ejerandel til 18,7 procent.

Dermed blev Sparkle Roll med ét slag selskabets største aktionær, men det får ingen betydning for driften.

Det siger administrerende direktør Tue Mantoni oven på meddelelsen om aktieopkøbet.

- Jeg lægger ikke så meget andet i det, end det alle andre kan læse ud af meddelelsen. Det er en storaktionærmeddelelse, og den sender vi videre i markedet, og så koncentrerer vi os så egentlig bare om forretningen.

I meddelelsen fortæller Sparkle Roll, at hensigten på sigt er at overtage aktiemajoriteten i selskabet.

Tue Mantoni har dog ikke nogen specifik holdning til, hvad det vil betyde at have én bestemmende ejer i stedet for den hidtidige sammensætning bestående af flere mindre aktionærer.

- Som udgangspunkt er aktionærstrukturen ikke noget, vi kan bestemme, og derfor vil jeg egentlig ikke kommentere det. Der ligger jo heller ikke noget købstilbud lige nu, siger han.

Spørgsmål: Sparkle Roll meddeler også, at man glæder sig til at fortsætte og udbygge samarbejdet med ledelsen. Hvordan er det samarbejde forløbet indtil nu?

- Sparke Roll har været aktionær siden 2012, og vi har behandlet dem respektfuldt og professionelt som en aktionær på lige fod med alle andre.

- Samtidig har vi haft et samarbejde i Kina omkring distribution af B&O Play, og det har vi været glade for. Jeg har ingen anden forventning, end at det fortsætter som hidtil, siger Tue Mantoni.

Sparkle Roll købte torsdag knap 5,7 millioner aktier svarende til 13,1 procent af aktiekapitalen af hollandske Delta Lloyd.

Prisen er angivet til 85 kroner pr. aktie, hvilket er en del højere end torsdagens lukkekurs på 74,5. Forventningen er derfor, at kursen vil bevæge sig opad, når fondsbørsen åbner klokken 9.

B&O-aktien er hen over det seneste halve år steget knap 58 procent.

/ritzau/

 

Dagens Gossip