B&O fyrer 55 medarbejdere

13/04/2016 20:23

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Bang & Olufsen har onsdag sagt farvel til 55 medarbejdere. Fyringerne sker som den første konsekvens af den samarbejdsaftale, som virksomheden netop har indgået med LG Electronics. Det skriver Dagbladet Struer.

HR-direktør Christian Iversen fra Bang & Olufsen bekræfter fyringerne over for dagbladet.

- Opsigelserne skal ses i sammenhæng med vores nye teknologipartnerskab med LG Electronics.

- Den betyder, at der er nogle af vores hidtidige udviklingsopgaver inden for mekanik og tv-produktion, som vi ikke længere selv skal løse, men som vil blive løst af LG fremover, siger Christian Iversen til dagbladet.

HR-direktøren understreger, at fyringerne ikke skal ses som led i en spareøvelse. For virksomheden handler det i stedet om at flytte fokus og skærpe indsatsen andre steder.

Derfor er Bang & Olufsen også i gang med en større rekruttering af 30 softwareingeniører, forklarer direktøren.

Bang & Olufsen forventer, at samarbejdet med sydkoreanske LG Electronics kan spare virksomheden for op til 200 millioner kroner om året, når aftalen er fuldt implementeret om tre år.

Samarbejdet blev indgået i februar. Her annoncerede LG Electronics også et samarbejde med B&O Play om lyd til LG's nyeste smartphone, LG G5.

De fyrede medarbejdere fordeler sig på produktion, udvikling og service. 47 af dem var ansat i Struer. De fyrede vil nu få hjælp til at komme videre i arbejdslivet, fortæller Christian Iversen til Dagbladet Struer.

/ritzau/