B&O overvejer at hente penge hos investorer

Struer-virksomheden Bang & Olufsen vil hente ny kapital på fondsbørsen og har udstedt 3,9 millioner nye aktier af nominelt 10 kroner, oplyser selskabet til fondsbørsen.

Aktieudvidelsen er rettet mod primært institutionelle investorer i både ind- og udland, fortæller Tue Mantoni, der er administrerende direktør hos B&O, til Ritzau Finans.

Præcis hvilke investorer, som Bang & Olufsen finder interessante, vil direktøren dog ikke ud med.

- Alle har lov til at byde ind, hvis og når vi starter processen. Fordelen ved B&O er, at vi er et globalt brand, og det giver os muligheder uden for Danmark, lige såvel som det giver muligheder herhjemme, siger Tue Mantoni til Ritzau Finans.

Ifølge Søren Løntoft Hansen, der er B&O-analytiker hos Sydbank, skyldes beslutningen ikke, at B&O er i pengenød, men at det lige nu er et ganske godt tidspunkt for et målrettet salg af nye aktier.

- Fokus i den her meddelelse er helt klart på styrkelse af kapitalgrundlaget. Jeg anser på ingen måde B&O som nødlidende - selskabet har et fornuftigt kapitalgrundlag i forvejen.

- Jeg tror, at B&O ønsker at udnytte de positive vinde, der er på aktiemarkedet lige nu, til at styrke kapitalgrundlaget yderligere, siger Søren Løntoft Hansen til Ritzau Finans.

Tidligere torsdag kom selskabet før tid med nogle foreløbige tal for fjerde kvartal 2013/14 og hele regnskabsåret.

Efter de første ni måneder af regnskabsåret havde Bang & Olufsen et driftsresultat på minus 61 millioner kroner. Men man regner med, at driftsresultatet for hele året vil ramme "omkring nul", hvilket er i overensstemmelse med B&O's egne forventninger.

Omsætningen i fjerde kvartal landede på 801 millioner kroner, hvilket svarer til en vækst på godt otte procent sammenlignet med den tilsvarende periode sidste år.

- Væksten har måske været lidt mere afdæmpet end ventet i fjerde kvartal, men på marginerne ser Bang & Olufsen ud til at have klaret sig fint, siger Søren Løntoft Hansen.

Omsætningen for hele regnskabsåret blev 2,864 milliarder kroner mod 2,814 milliarder kroner i regnskabsåret 2012/13.

/ritzau/

 

Dagens Gossip