B&O-topchef: Fyringer rimer ikke på eventuelt frasalg

De udmeldte fyringer i Bang & Olufsen har ikke noget at gøre med et eventuelt frasalg af selskabet.

Det siger selskabets administrerende direktør, Tue Mantoni, i et interview med Ritzau Finans.

- Det har ikke noget med det at gøre. Man skal huske på, når man kører en forretning, at man skal gøre det med et langt perspektiv og som om, man skal gøre det de næste fem år.

- Det er præcis, hvad vi gør i øjeblikket. Vi træffer de rigtige beslutninger for Bang & Olufsen på lang sigt, siger B&O-topchefen.

Meldingen kommer, efter at Bang & Olufsen i en fondsbørsmeddelelse torsdag oplyser, at der nedlægges 125 fuldtidsstillinger.

Det svarer til mere end fem procent af den samlede medarbejderstab, som selskabet havde ved udgangen af regnskabsåret 2013/14.

Ifølge Tue Mantoni er torsdagens udmelding ikke slutningen på den analyse, der tidligere er iværksat for at finde strategiske og strukturelle muligheder for blandt andet at reducere kompleksiteten i selskabet.

- Men det er en del af det, og det er et skridt på vejen, uddyber topchefen.

I forlængelse nævner Tue Mantoni også, at ud af de 125 fyringer er 68 af stillingerne i Danmark.

Det var i december sidste år, at selskabet annoncerede sin analyse.

I den forbindelse sagde B&O-formand Ole Andersen efter en skuffende nedjustering, at man gik i gang med en omfattende gennemgang af selskabets fremtid, der i sidste ende kan medføre et salg af koncernen.

- Vi skal afklare, om vi har for mange ben, og om vi overhovedet har størrelsen til at producere tingene lønsomt, sagde Ole Andersen 22. december til Jyllands-Postens erhvervsmedie Finans.

- Her kigger vi også på alle strukturelle muligheder, og et salg er ikke udelukket.

/ritzau/

 

Dagens Gossip