Boe og Mogensen banker kinesisk legende

Det sammenspillede par vandt over et helt nyt et af slagsen, da Mathias Boe og Carsten Mogensen fredag aften spillede sig frem til semifinalerne ved Denmark Open i badminton i Odense.

Den mangeårige danske herredouble vandt overraskende let 21-11, 21-18 over kineserne Fu Haifeng og Hong Wei. Der var kun spænding i andet sæt.

Kineserne er useedede ved Denmark Open, men det skyldes udelukkende, at de først for nylig er blevet sat til at spille sammen.

30-årige Fu Haifeng er allerede en legende i international badminton. Han er firedobbelt verdensmester i partnerskab med Cai Yun, men parret blev skilt ad efter bronzemedaljen ved VM i august.

Fu Haifeng vandt også OL-guld sidste år i London, da han sammen med Cai Yun besejrede netop Mathias Boe og Carsten Mogensen i finalen.

24-årige Hong Wei kan ikke prale af helt samme CV. I sidste måned var han dog med til at besejre Boe og Mogensen sammen med Chai Biao, der nu spiller med Cai Yun.

Det skete i semifinalen ved Japan Open.

I Odense Idrætshal fik Mathias Boe og Carsten Mogensen en flyvende start på første sæt og kom foran 8-2.

Carsten Mogensen fik overrumplet Fu Haifeng med en smart svipserv, som resulterede i dansk føring på 12-6.

Kineserne kunne slet ikke få spillet til at fungere, og de hældte bolden ud af banen i både pressede og upressede situationer.

Danskerne tiltvang sig hele tiden initiativet, og symbolsk sendte Hong Wei fjerbolden ud over baglinjen på den første sætbold, da der blot var spillet 13 minutter.

På det tidspunkt lignede Fu Haifeng en mand, der drømte sig tilbage til samarbejdet med Cai Yun.

Boe og Mogensen, der vandt Denmark Open i 2010, spillede flot og mistede ikke koncentrationen i sættet, selvom de førte stort over modstanderne.

Det var næsten for godt til at være sandt set med danske øjne, og i andet sæt kom kineserne da også bedre med.

Den hårdt smashende Fu Haifeng genfandt tilsyneladende spilleglæden, og kineserne hævede deres niveau, så de kom mere i offensiven.

Boe og Mogensen kom alligevel foran 18-16 i det meget spændende andet sæt, hvor publikum i den fyldte Odense Idrætshal for alvor kom i stemning for første gang under fredagens kvartfinaler.

Til sidst tabte Fu Haifeng en duel ved nettet, og den kinesiske legendes sidste slag endte i nettet.

I semifinalen lørdag skal Mathias Boe og Carsten Mogensen møde den sydkoreanske konstellation med Lee Yong Dae og Yoo Yeon Seong.

/ritzau/

 

Dagens Gossip