Boe og Mogensen er videre til kvartfinalen i Baku

Badmintonspillerne Carsten Mogensen og Mathias Boe er sikkert videre til kvartfinalen i herredouble ved European Games i Baku i Aserbajdsjan.

Onsdag vandt det topseedede danske makkerpar sikkert 21-10, 21-7 over Angelo Silva og Ricardo Silva fra Portugal.

Dermed har Mathias Boe og Carsten Mogensen været urørlige i det indledende gruppespil, hvor danskerne har vundet alle tre kampe.

I herresingle endte det ligeledes med dansk sejr. Emil Holst, som har ambition om at vinde mesterskabet, tog et skridt i den retning, da han i sidste gruppekamp slog puljens sværeste modstander, Lucas Corvee fra Frankrig.

Uden de store kvaler vandt den danske herresingle 21-14, 21-10.

- Jeg er rigtig glad for det tempo, jeg spillede i, og at jeg lå så højt på nettet. Førstepladsen i puljen betyder jo, at jeg skal møde en nummer to fra en anden pulje.

- Så jeg glæder mig til at se lodtrækningen, siger Emil Holst til badminton.dk.

Også hos de danske damesingler var der succes onsdag. Anna Thea Madsen tillod kun malteseren Marie Sadowski at få et enkelt point i første sæt og vandt det på syv minutter 21-1.

I andet sæt gav danskeren malteseren lidt mere blod på tanden, men vandt stadig overlegent 21-7.

Line Kjærsfeldt var stort set lige så overbevisende, da hun slog Sonia Goncalves fra Portugal med 21-7, 21-13. Begge danske kvinder indtager dermed førstepladsen i deres puljer.

Endelig sikrede damedoublen Maria Helsbøl og Lena Grebak sig også gruppesejren ved at slå et estisk par.

Torsdag skal mixeddoublen med Niclas Nøhr og Sara Thygesen spille deres sidste gruppekamp, men parret er allerede klar til kvartfinalen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip