Boe og Mogensen om VM-modstandere: De er svære at styre

Mathias Boe og Carsten Mogensen er seedningsmæssigt favoritter, når de fredag aften spiller kvartfinale mod kineserne Liu Xiaolong og Qiu Zihan ved VM i badminton.

De tredjeseedede danskere har dog tabt fire af fem indbyrdes opgør mod de ottendeseedede kinesere før kampen i Ballerup Super Arena.

- De spiller rigtig godt, når de får selvtillid. Så flyder de rundt og får meget ud af deres tempofyldte spil. Det har de været rigtigt gode til, siger Mathias Boe.

- De er svære at styre, så det er meget vigtigt, at vi spiller på vores præmisser. Så skal de tænke sig om, i stedet for at de bare maser til bolden og tonser fremad.

- Vi skal være klar med ketsjeren mod dem. De kan spille rigtig hurtigt, men det kan vi også gøre, siger han.

Den danske herredouble fik omsider besejret deres kinesiske modstandere, da de i april mødtes i finalen ved India Open.

- Der er ingen tvivl om, at det er rart at vide, at vi slog dem sidste gang. Der er også nogle af de koreanske par, som vi ikke har tabt til, og det er rart, siger Carsten Mogensen.

- Men omvendt er parrene så gode, at man skal passe på med at hvile på laurbærrene, for så ryger man i svinget.

- Vi har hele tiden haft troen på, at vi kunne slå dem, det var bare et spørgsmål om tid. Vi var meget uheldige i to af nederlagene, hvor de havde marginalerne på deres side, siger han.

Landstræner Lars Uhre er glad for, at Mathias Boe og Carsten Mogensen fik besejret Liu Xiaolong og Qiu Zihan for første gang ved India Open.

- Jeg er sikker på, at det betyder noget. De føler, at de kan løse opgaven, selvom de ikke er så glade for at spille mod kineserne.

- Men det bliver en svær kamp, hvor Mathias og Carsten skal spille noget af det spil, de har vist i deres første to kampe. Og de skal gøre det i længere tid, for det kommer til at tage lang tid, siger Lars Uhre.

/ritzau/