Boe og Mogensen vinder All England efter drama

For anden gang i karrieren kan den danske herredouble med Mathias Boe og Carsten Mogensen fejre en All England-titel sammen.

Danskerne, der tidligere har vundet badmintonturneringen i 2011, vandt søndag finalen over kineserne Fu Haifeng og Zhang Nan, der rangerer som nummer ni i verden.

Boe og Mogensen, som selv er verdens næstbedste konstellation, sejrede med cifrene 21-17, 22-20.

Danskerne var i offensiven fra start og dominerede duellerne. Det kastede en tidlig 7-4-føring af sig, men det var pointstimen fra 13-13 til 16-13, der for alvor sendte danskerne mod sætsejren.

Den rutinerede Fu Haifeng begik flere uprovokerede fejl i slutfasen, og efter et tæt på perfekt spillet sæt udnyttede danskerne den første sætbold til 21-17 efter 20 minutters spil.

Andet sæt var meget lige, men kineserne var for det meste et lille skridt foran. Danskerne fik dog fuld kontakt ved 18-18, og ved 20-19 var der dansk matchbold.

Kineserne afværgede imidlertid, inden danskerne igen spillede sig til matchbold og denne gang sikrede sig sætsejren til 22-20.

Det var det danske pars tredje finale i All England. Duoen tabte en tæt ren dansk finale til Lars Paaske og Jonas Rasmussen i 2010, men vandt finalen året efter.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip