Bøde til beskidt bager i Holbæk: Vi har ikke tid til at gøre rent

Michael Lauritsen

11 år siden

|

08/05/2013

Dagens topnyheder

Beskidt i krogene, gamle madvarer på gulvet og ingen håndvask, som personalet kan vaske hænder i. Selv om om myndighederne én gang har løftet pegefingeren, så er der så store problemer med at overholde Fødevarestyrelsens foreskrifter hos en bager i Holbæk, at butikken nu har fået en bøde.

Den 11. april blev Bagergården på Valdemar Sejrsvej i Holbæk kontrolleret. Resultatet blev en bøde på 5000 kroner og en rød smiley.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

Allerede ved et tidligere kontrolbesøg den 6. februar blev der gjort opmærksom på den manglende rengøring. Her blev der fundet rundstykker, papir og snavs under inventar, ligesom der var spindelvæv og beskidt på loftet i bageriet.

kontrolrapporten fra den 11. april fremgår det blandt andet, at forholdene forsat ikke var bragt i orden. 

'Der er fortsat snavset under inventar (under borde er der tykke kager af dej/kage rester, foto taget, ligeledes under stik), stik til opbevaring af kasser til afvejning, er ved disse riller er belagt med spindelvæv/snavs, vægge ved træbord er belagt med sprøjt fra produktionen (er indtørret), rullebånd/bord er belagt med tykke kager af dejrester i alle kanter, gulv i produktionsområde fremstår med sorte hjørner, kanter. Virksomheden havde følgende bemærkninger: Bager siger de ikke har tid til rengøring.

LÆS OGSÅ: Beskidt bager i Holbæk er nu ren: Sur smiley er blevet glad

Virksomheden betaler bøden på 5000 kroner har nu - efter eget udsagn - bragt forholdene i orden. Men bagermester Henning mener, at sanktionen er hård. Han er ikke imponeret over Fødevarestyrelsens kontrollant.

- Hun har været efter os før og er meget striks. Vi har klaget over hende før og fik ikke medhold, konstaterer han over for Dagens.dk.

Ikke tid til rengøring

Ifølge Fødevarestyrelsens rapport virkede håndvasken ved butikkens diskområde ikke, ligesom der manglede sæbe og papir ved håndvasken ved produktionen.

- Håndvasken virkede ikke, fordi der var et batteri, der lige var gået i stykker. Det er ordnet nu. Kontrollanten kunne så se, at der manglede sæbe og papir ved den anden håndvask. Hun spurgte bagersvenden, som ikke kunne svare på, hvornår det sidst var blevet fyldt op, siger Henning Larsen og fortsætter:

- Det kan han jo ikke vide. Vi har travlt i bageriet, og håndvasken bliver brugt hele tiden.

Der står også i rapporten, at bagersvenden forklarede til Fødevarestyrelsen, at der ikke var tid til rengøring.

- Vi har ikke tid til det, og derfor har vi også lavet en ny rengøringsplan, der blandt andet betyder, at der kommer en hver fredag og vasker alt alt, mens vi selv sørger for at feje dagligt. Vi har også fået sat paneler op, så der ikke kommer medvarer ind under inventaret, siger Henning Larsen.

Du kan se den fulde rapport her. Henning Larsen siger til Dagens.dk, at alle Fødevarestyrelsens påbud er blevet efterkommet.