Bøderegn i vente: 600 lastbiler og 2300 biler kontrolleret på Fyn

Skrevet af Ann Katrine Warren

06/12/2012

Mest læste i dag

Bødeblokken gløder efter Fyns Politi i formiddag gennemførte en totalkontrol på den fynske motorvej. Knap 3000 kørertøjer blev kontrolleret i løbet af de to timer, hvor politiet i samarbejde med en stribe andre myndigheder gennemførte kontrollen.

Ved rastepladsen Kildebjerg N kontrollerede man omkring 600 lastbiler, som var på vej i retningen af Jylland. 106 blev undersøgt nærmere, og der viste sig at være fejl, mangler eller overtrædelse af regler på dem alle.

Politiet besluttede blandt andet at beslaglægge en udenlandsk lastbil, hvor chaufføren havde overtrådt køre- hviletidsbestemmelserne. Bødekravet til firmaet lyder på 300.000 kroner, og for at sikre dækning for bøden beholdt man altså lastbilen. I alt havde 13 lastbilchauffører ikke overholdt hviletiden og får nu enten en betinget eller ubetinget frakendelse af kørekortet.

Derudover noterede politiet 11 sager om overtrædelse af reglerne for international transport, syv lastbiler fik lavet bremsekontrol, og to af dem skal nu videre til en synshal. Skat registrerede fire sager om mistanke om manglende skattebetaling.

Fem bilister anholdt
I den modsatte retning kontrollerede politiet cirka 2300 person- og varebiler ved rastepladsen ved Rønninge S, og fem bilister blev anholdt ved aktionen.  En bilist kørte i en stjålen bil, to blev anholdt for at have stoffer på sig og to andre for at køre i medicin- eller narkopåvirket tilstand.

Ved kontrollen noterede politiet også to sager om overlæs, to bilister havde ikke kørekort, fire kørte bil selv om de var frakendt kørekortet, en overtrådte loven om dyrevelfærd og to havde ikke deres biler korrekt forsikret. Derudover var der 44 mindre overtrædelse med alt fra lygtefejl til manglende sikkerhedssele.

Skat var også med på aktionen, og medarbejdere herfra stoppede 13 luksusbiler, hvor det nu skal undersøges, om ejerne har betalt skatter og afgifter for dem. Desuden stoppede Skat to firmavarevogne, hvor man stødte på personer, der arbejdede for firmaet, samtidig med de er på kontanthjælp.

Den omfattende totalkontrol, som er det hidtil største af sin art herhjemme, skete i samarbejde med blandt andre Skat, Bilinspektionen, Fødevarestyrelsen, Arbejdstilsynet, Udlændingestyrelsen, Vejdirektoratet og de fynske kommuner.