Bødskov glider ind i Socialdemokraternes gruppeledelse

Tirsdag måtte Morten Bødskov tage sit tøj og vandre ud af Justitsministeriet efter at have erkendt, at han stak Folketinget en plade for at forhindre retsudvalgets medlemmer i at besøge Christiania.

Men Bødskov falder langt fra igennem Socialdemokraternes magthierarki.

Ifølge Ritzaus oplysninger glider han direkte ind i partiets gruppeledelse på Christiansborg, ligesom han vel at mærke også indtager rollen som partiets EU-ordfører.

Bødskov har af flere været nævnt som en mulighed, når Danmark til foråret skal udpege en ny EU-kommissær, og i den forbindelse kan posten som EU-ordfører ses som et springbræt.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt understreger da også, at Bødskov er god til at "varetage det europæiske".

- Det er et signal om, at han vil være rigtig god til at varetage det europæiske. Det er et område, hvor jeg altid samarbejder meget tæt med ordføreren, fordi jeg også selv laver meget europapolitik, siger Helle Thorning-Schmidt.

- Så det er et signal om, at vi gerne vil have, at Mortens evner bliver brugt på et vigtigt område, siger hun.

Morten Bødskov selv svarer ikke klart på, om han kan se sig selv som kommende dansk EU-kommissær.

- Det har jeg ikke nogen holdning til nu. Jeg arbejder med alle de politiske udfordringer, jeg bliver stillet overfor, siger Bødskov til TV2 News efter sin afskedsaudiens hos dronningen.

Bødskovs entré i gruppeledelsen betyder samtidig et farvel til udenrigsordfører John Dyrby Paulsen, der også mister sit ordførerskab på forsvarsområdet til Ole Hækkerup.

Alle tre skikkelser siges at tilhøre den såkaldte "Morgenmadsklub", der er en af i alt tre grupper hos Socialdemokraterne på Christiansborg.

Ole Hækkerup var tidligere integrationsordfører. Men da hans hustru, Karen Hækkerup, nu er blevet justitsminister, skifter han altså til forsvaret.

I stedet overtager den tidligere EU-ordfører Mette Reissmann så den post.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip