Bødskov om sin afgang: Jeg kæmpede til det sidste

Justitsminister Morten Bødskov (S) siger i et interview med TV2 News, at han ikke bærer nag til Enhedslisten.

Det var ellers regeringens støtteparti, som tirsdag tvang Bødskov til at indgive sin afskedsbegæring, fordi Enhedslisten ikke længere havde tillid til justitsministeren.

- Jeg har det sådan med det, at det er politik, og det er livet i politik, og sådan går det nogle gange.

- Der er ikke noget med, at jeg bærer nag overhovedet. I politik skal man ikke gå og bære nag, man skal bare have en god hukommelse, siger Bødskov til TV2 News.

Morten Bødskov har været udsat for hård kritik fra Enhedslisten i flere omgange. Ikke kun i sagen om retsudvalget og Pia Kjærsgaards besøg på Christiania, men også i forbindelse med en ny offentlighedslov og den såkaldte Im-sag, hvor syvårige Im Nielsen og hendes mor blev udvist til Thailand.

Men Bødskov vil ikke spekulere i, om Enhedslisten har haft en særlig lyst til at skubbe ham ud af ministerkontoret.

- Det kan godt være, at min håndtering af de her sager har gjort, at Enhedslisten har været lidt mugne, men det må de så om, siger Bødskov til TV2 News.

Selvom Morten Bødskov gerne ville have fortsat som justitsminister, så erkender han, at det ikke altid har været lige sjovt at være justitsminister, når han har skullet forsvare regler, der betyder, at familier må skilles ad.

- Man plejer at sige i spøg, at på mit område behøver man ikke at klare at arbejde for at få forsider på aviserne. De kommer helt af sig selv, og så gælder det om at håndtere dem, siger han.

Morten Bødskov mener ikke, at han burde have trukket sig allerede inden et åbent samråd tirsdag, når han havde erkendt at have givet urigtige oplysninger til Folketingets Retsudvalg.

- Jeg er sådan indrettet, at jeg kæmper til det sidste. Det var vigtigt for mig at få lov at forklare både pressen, offentligheden og retsudvalget, at det ikke bare var noget, der var tilfældigt opfundet. Det var noget, der hang sammen med noget meget alvorligt, siger Bødskov til TV2 News.

/ritzau/

 

Dagens Gossip