Bødskov vil tage bilen fra stangberusede bilister

Spritbilister med alkoholpromille højere end 2,00 skal have konfiskeret bilen, uanset om de har kørt bil i beruset tilstand før eller ej.

Det er et af hovedpunkterne i en stramning på spritkørselsområdet, som regeringen med justitsminister Morten Bødskov (S) i spidsen nu vil gennemføre.

- Der findes ingen undskyldning for at køre bil i spirituspåvirket tilstand. I 25 procent af alle dødsulykker i 2010 og 2011 var der spiritus indblandet, siger Morten Bødskov i en pressemeddelelse.

- Regeringen har en vision om at halvere antallet af dræbte og tilskadekomne i trafikken frem mod 2020. Og derfor skal vi fortsat sætte ind mod de personer, der ikke vil acceptere, at trafik og spiritus eller narko ikke må blandes sammen, siger han.

Reglerne på området giver i dag mulighed for konfiskation af bilen, hvis en spritbilist to gange inden for tre år bliver taget med en promille på over 1,20.

De nye regler strammer op på den procedure. Fremover kan samme dobbeltforseelse udløse konfiskation inden for en periode på fem år.

Skulle man blive knaldet for en mindre spritovertrædelse, hvor promillen ligger mellem 0,50 og 1,20, så skal man også passe på.

For hvis man inden tre år bliver taget for spritkørsel igen, og promillen denne gang er over 1,20, så falder hammeren, og bilen bliver konfiskeret.

Kørsel med stoffer i blodet vil fremover også føre til konfiskation af bilen, når der er tale om to forseelser inden for en given periode. Det gælder også, hvis den ene forseelse er en spritforseelse, og den anden er en narkoforseelse.

/ritzau/

 

Dagens Gossip