Bøf med broccolifritter og agurkesalat

Til 2 personer skal du bruge:

2 gode bøffer
1 helt hvidløg
800g broccoli
1 agurk
½ citron 1 lime
30g sesamfrø
Smag til med havsalt, sort peber og hvidløgspulver
Ristet sesamolie
Smør til stegning + smeltet smør til broccolifritterne

Skær broccoli (buketter + skrællet stok) i mundrette bidder. Skyl dem og dup dem tørre. Placer broccolifritterne i en skål og hæld saften af 1 lime og 2 spsk. smeltet smør over dem. Bland godt rundt og drys med havsalt, sort peber og hvidløgspulver.

Spred fritterne ud på en bagepapirsbeklædt bageplade og bag dem på 180C varmluft til de begynder at tage farve og bliver sprøde i ’broccolihåret’. Det tager typisk omkring 30 minutter. Hold øje med, at de ikke bliver sorte.

Imens broccolifritterne bager, laves det øvrige måltid.

Snit agurken i lange strimler på en spiralizer (apparat til at lave grøntsagsspaghetti) eller brug alternativt en kartoffelskræller til at skrælle lange bånd af agurken. Mariner agurkestrimlerne i en dressing af saften fra ½ citron, 2 spsk. ristet sesamolie og havsalt.

På en tør pande ristes sesamfrøene over middel varme indtil de begynder at poppe. Hæld frøene over på en tallerken, imens bøfferne steges.

Pil hvidløgsfedene og halver dem. Varm en god klat smør op på en pande og start med at svitse hvidløgsfedene godt af. Skrab hvidløgsfedene ud til siden på panden og steg nu bøfferne i det hvidløgsinfuserede smør.

Bøffernes stegetid afhænger af din personlige preference for gennemstegthed. Server bøfferne toppet med hvidløg sammen med broccolifritterne og agurkesalaten toppet med de ristede sesamfrø.

Sabine Murati er 26 år og uddannet naturopath i biologisk medicin fra Institut for Biologisk Medicin. Hun er bosat i Canada og blogger om stenalderkost og sundhed på www.mypaleopantry.com.

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip