Boeing 777 brød i brand efter voldsom landing: Én meldes omkommet

Lufthavnen i Dubai genåbnede tidligt onsdag aften, efter at en Boeing 777 fra flyselskabet Emirates under stort drama mavelandede med 300 passagerer og besætningsmedlemmer om bord.

Ingen kom alvorligt til skade ved den voldsomme landing. Men flyet brød i brand kort efter, og en brandmand omkom under slukningsarbejdet, oplyser flyselskabet.

Flyet var lettet fra Indien, og en passager har til indiske medier fortalt, at flyet foretog et pludseligt drop mod jorden og tog et hop på landingsbanen.

Flere kom lettere til skade ved den ublide landing, men det lykkedes at få alle ud i tide via flyets slisker.

- Vi så store flammer, og da flykroppen ramte landingsbanen, kollapsede hjulene. Det næste, der skete, var den højre motor, som faldt af, fortæller en pilot, der overværede landingen, til en lokal tv-station.

- Det gled derefter videre lidt endnu, inden det stoppede, siger han.

Flyet var en Boeing 777-300 A6-EMW, og det kom fra Thiruvananthapuram i den indiske stat Kerala.

Optagelser af landingen, som er lagt ud på sociale medier, viser flyet ligge ødelagt på landingsbanen. Der ses en flamme i første del af flyet, og en sort røgsøjle stiger op.

Ulykken medførte, at al trafik til og fra Dubais lufthavn blev midlertidigt indstillet.

Der er ingen oplysninger om, hvad der var årsag til, at flyet måtte foretage den hårde og dramatiske landing.

Dubais lufthavn er en af verdens travleste lufthavne, når det gælder internationale passagerer. Der flyves til over 153 destinationer fra lufthavnen.

Emirates er den flittigste operatør af Boeing 777 og af Airbus A380 superjumbo. Flyselskabet er kendt for et meget højt sikkerhedsniveau.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip