Børn bør sove hos deres forældre til de er tre år

Fra spæd og frem til 3-års alderen bør børn dele seng med mor og far, hævder en børnelæge. Årsagen er at børnene får en bedre søvn og forældrene bliver tættere knyttet til børnene.

På trods af sundhedsmyndigheders advarsel mod, at forældre sover sammen med deres baby og småbørn, argumenterer børnelægen, Nils Bergman, fra University of Cape Town i Sydafrika, for det modsatte. Det skriver The Telegraph.

Læs ogsåSådan smider dit barn bleen på tre dage

Den sydafrikanske børnelæge med de svenske rødder står bag en undersøgelse fra 2011, hvor han har studeret forskellen på småbørn, der delte seng med deres forældre, og dem, der sov i deres egen seng. 

Nils Bergman mener på baggrund af sin forskning, at babyer bliver mindre stressede og får en langt bedre søvn, hvis de sover på deres mors bryst, end hvis de ligger i en vugge eller seng. Den ustressede søvn er vigtig for barnet her og nu, men også senere i livet kan barnet få adfærdsmæssige vanskeligheder på grund af den dårlige og utrygge søvn som lille.

Desuden påpeger han, at forældre og børn, der sover hver for sig, har svære ved at knytte bånd, end hvis de sover sammen.

Læs også: Når du har læst dette, smider du aldrig dine avokadosten ud igen

Advarslerne mod at dele seng med små barn skyldes mange pludselige dødsfald blandt spædbørn (herunder vuggedød), der lå sammen med forældrene. Men børnelægen mener ikke, at forældrenes tilstedeværelse er skyld i dødsfaldene.

- Det sker på grund af andre ting: giftige dampe, cigaretter, alkohol, store puder og farligt legetøj, siger Nils Bergman.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip