Børn og unge på kompositionsworkshop

21/10/2013 15:35

Elo Christoffersen

Nyheder

Mest læste i dag

Skæve, runde eller kantede toner? Blide violiner eller knirkende klaverbænke? Hvem ved?! Alt kan ske, når man begynder at lege med det musikalske udtryk og tænke i nye baner.

31. oktober til 1. november mødes musikskoleelever på Kolding Musikskole til New Music Days, en workshop i komposition med fokus på musikalske eksperimenter og skabende processer.

I løbet af New Music Days’ to dage får eleverne lov til at prøve kræfter med deres instrumenter og skabe deres helt egne musikværker, hjulpet godt på vej af de fire unge komponister fra Det Jyske Musikkonservatorium Henrik Budde, Allan Gravgaard, Kaj Duncan David og Gorm Askjær, samt kunstnerisk leder Østen Ore.

Masterclass og koncert med Esbjerg Ensemble

Workshoppens  2. dag byder på besøg af et af Danmarks førende ensembler inden for ny musik, Esbjerg Ensemble, som giver feedback på elevernes kompositioner og hjælper dem med at finpudse deres musikalske ideer.

De to dages intensive arbejde med musikken kulminerer i koncerten på Nicolai Scene, hvor New Music Days’ deltagere for første gang spiller deres værker for et publikum.

Efter deltagernes uropførelser går Esbjerg Ensemble på scenen til en mindre koncert med værker af Juliana Hodkinson, Steingrimur Rohloff og Per Nørgård.