Børnehaveleder om luftbombe på legeplads: Foruroligende

Ingen børn havde endnu været ude at lege på københavnerinstitutionen Gullandsgårdens legeplads, da institutionens gårdmand gjorde et bemærkelsesværdigt fund.

- Vi har en tømrer ansat, som hver morgen tjekker legepladsen for blandt andet knuste flasker og sprøjter og andet, der kan være farligt for børnene, og her til morgen ser han så, at der ligger en krysantemumbombe, fortæller institutionsleder Anne-Gitte Kleist til Ritzau.

Gårdmanden tilkaldte politiet, som kom til stedet, spærrede legepladsen og fik bomben fjernet. Politiet har oplyst, at den fundne krysantemumbombe har en diameter på fem tommer.

- Det er da foruroligende, at der kan ligge sådan noget på en legeplads. Men medmindre vi indretter vores institutioner som uindtagelige forter, så vil den slags jo aldrig kunne undgås, siger Anne-Gitte Kleist.

Siden nytårsnat, hvor tre mænd mistede livet på grund af ulovlige krysantemumbomber, er der flere steder i landet blevet fundet henkastede bomber.

To er fundet på en nordjysk strand, en er dukket op i en midtjysk vejkant, og en er fundet i Fælledparken.

Søndag blev en luftbombe ifølge Roskilde Avis fundet på en idrætsplads ved en skole i Roskilde.

1. januar fandt en pladsmand på genbrugsstationen i Hønsinge i Odsherred en pose med hele 12 krysantemumbomber og nogle kanonslag.

På Amager glæder Anne-Gitte Kleist sig over, at ingen er kommet til skade, og at bomben blev fundet i tide.

- Det viser jo, at det er vigtigt, at man gennemgår legepladsen for, om der kan være noget der er farligt for børnene, siger hun.

/ritzau/

 

Dagens Gossip