Børns genbrugskunst får kulturpris

I 2004 blev Randers hjemsted for Danmarks første ReMida-center. Det indsamler genbrugsmaterialer fra virksomheder og anvender dem til børns kunst. Skoler og daginstitutioner fra hele kommunen bruger ReMida til at give børnene et naturligt og kreativt kendskab til kunst og genbrug.

Paraplyorganisationen Kulturelt Samvirke i Randers og kommunens kultur- og fritidsudvalg har valgt at give kulturprisen til netop ReMida. Randers Kulturpris 2012 består af et kontantbeløb på 10.000 kroner fra kultur- og fritidsudvalget og en gave fra Kulturelt Samvirke. Gaven var i år et maleri fra Randers-kunstneren, Sven Dalsgaard.

En hyldest til fantasien
Randers Kulturpris er blevet uddelt hvert andet år siden 2002. Prisen er en påskønnelse til en person eller institution, der har ydet en særlig indsats på kulturområdet i Randers Kommune. I oktober måned kunne alle interesserede indstille deres kandidat.

- Alle forslag var rigtig gode. Men vi synes, at hele gentænks-tanken er vigtig i den tid vi er i. Blandt andet derfor blev det ReMida, som fik prisen i år. Det viser også, hvordan man kan bruge materialer til at sætte fantasien i gang og få kreativiteten til at blomstre. Fantasi er nødvendig for at skabe kultur, og derfor er ReMida et oplagt emne, siger formanden for kommunens kultur- og fritidsudvalg, Ellen Petersen (S).
 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip