Børns mareridt kan forudsige psykiske problemer senere i livet

Børn der er ramt af mareridt gentagne gange, mens de vokser op, er muligvis særlig udsatte for at udvikle psykiske problemer, når de når de senere teenageår, viser et nyt studie, der er foretaget af University of Warwick.

I studiet kunne forskerne se, at der tilsyneladende var en sammenhæng mellem teenagere med psykiske problemer, og tilbagemeldinger om vedholdende mareridt som børn. 

Læs også: Forskere slår fast: Det er hårdt for helbredet at være alene-mor

Der indgik 4060 børn i studiet, hvor forældre berettede om søvn-forstyrrelser fra alderen 2-9 år, mens forskerne selv interviewede 12-årige og unge på 18 år. I gruppen af børn på 12, kunne næsten 25 procent fortælle om mareridt indenfor de seneste seks måneder, hvoraf forskerne vurderede ca. 8 procent til at være deciderede psykotisk relateret.

Sammenholdt med den samlede data mente forskerne at kunne konkludere, at der næsten var en dobbelt så høj risiko for at opleve psykiske problemer senere i livet, hvis man var i gruppen af børn, der have oplevet gentagne mareridt som børn. 

Læs også: Dette er ADHD - Og dette er myterne om diagnosen

Ifølge forskerne kan sammenhængen skyldes, at mareridt er en slags psykisk forstadie til angst og depressioner. 

Angst og depressive symptomer hos børn med søvnforstyrrelser kan potentielt forklare resultaterne. At have været udsat for stressende begivenheder er også forbundet med både udvikling af mareridt og psykotiske symptomer i den sene barndom og kan være vigtig i forståelsen af resultaterne, siger en af de ledende forskere på studiet, Andrew Thompson, der er professor ved Warwick Medical School. 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip