Børsekspert: B&O-læk kan ende med fængselsstraf

Hvis der er blevet handlet aktier i Bang & Olufsen, B&O, på baggrund af oplysninger, der slap ud torsdag i sidste uge om forhandlinger om en kapitalforhøjelse i selskabet, kan det i yderste konsekvens føre til fængselsstraf.

Det skriver Berlingske Business.

Fængselsstraffen kan både ramme den oprindelige kilde og den aktieanalytiker, der videreformidlede de nye oplysninger, vurderer børsekspert og professor Jesper Lau Hansen fra Københavns Universitet.

- De personer med den her viden er på den ene side insidere og må ikke handle, og på den anden side må de ikke videregive informationerne.

- Det er understøttet af et strafferetsligt forbud, som kan give fængselsstraf, så det er meget alvorligt, siger han til Berlingske Business.

B&O, Nordea og sandsynligvis 5-10 nøgleinvestorer, der var blevet spurgt, om de ville skyde penge i selskabet, var umiddelbart de eneste, der havde viden om kapitalforhøjelsen.

Ifølge Berlingske Business vurderer flere kilder, at det er usandsynligt, at informationen kommer fra B&O selv eller fra Nordea. Derfor ser det ud til, at pilen peger i retning af, at det er en af investorerne, der har videregivet insiderviden ulovligt.

Efter torsdagens læk om kapitalforøgelsen reagerede aktierne i B&O voldsomt fredag, hvor aktien endte dagen med et tab på 13 procent.

/ritzau/

 

Dagens Gossip