Børsen i Grækenland lukker i en uge efter EU-nej

Børsen i den græske hovedstad er lukket mandag, og den åbner ikke igen før 7. juli, meddeler børsen i en skriftlig erklæring.

Det er det seneste skridt i kølvandet på de internationale långiveres nej til at forlænge den nuværende støtteordning til efter en folkeafstemning 5. juli.

Landets banker vil ifølge regeringen holde lukket indtil 6. juli, men det forlyder fra turister flere steder i landet, at hæveautomater allerede er løbet tør for kontanter. Det bekræfter blandt andre norske turister til avisen vg.no.

Indtil næste uge kan folk i landet hæve op til 60 euro, svarende til 446 danske kroner, om dagen.

Grækerne har været igennem seks års økonomisk nedtur, og risikoen for en statsbankerot og et farvel til euroen er steget markant.

Det scenarie kan blive til virkelighed, efter at forhandlingerne mellem den græske venstrefløjsregering og landets internationale kreditorer lørdag brød sammen.

På eurogruppens møde i Bruxelles sagde de øvrige eurolandes finansministre nej til en græsk anmodning om at forlænge - i givet fald for tredje gang - støtteordningen for Grækenland til efter en folkeafstemning i næste uge.

Grækerne skal betale et større milliardbeløb til Den Internationale Valutafond (IMF) tirsdag, men ingen i det kriseramte land har redegjort for, hvor de penge skal komme fra.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip