Børsting: Rød blok vil sørge for nye dagpengeregler

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og resten af rød blok er de rette til at sikre en løsning på det omstridte dagpengesystem.

Sådan lyder det fra LO's formand, Harald Børsting, der i sin 1. maj-tale fremhæver, at et nyt dagpengesystem bør bygge på de ni principper, som LO i samarbejde med FTF har spillet ud med.

- Venner, vi kender forskellen på rød og blå blok. Vi ved, hvem der vil gøre noget for lønmodtagerne. Vi ved, hvem der vil sikre vækst, investeringer og job. Vi ved hvem, der vil sikre uddannelse og efteruddannelse.

- Og vi ved, hvem der vil sikre, at der kommer en ny løsning på situationen om dagpengene, siger Harald Børsting.

LO og FTF har i deres udspil til et nyt dagpengesystem blandt andet lagt vægt på, at langt færre fremover skal opbruge deres dagpengeret. At det bliver nemmere at genoptjene dagpengeretten, at reglerne bliver mere gennemskuelige.

Og at det gøres attraktivt at tage kortvarige og atypiske job.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt har tidligere fastslået, at hun ønsker et nyt dagpengesystem, hvor færre fremover opbruger deres dagpengeret.

I sin 1. maj-tale lagde hun lidt til med budskabet om, at reglerne for genoptjening ikke fungerer godt nok og derfor skal "nytænkes".

I en mail til socialdemokratiske folketingsmedlemmer forud for 1. maj fastslog Thorning samtidig, at lønmodtagerne skal have incitament til at tage kortere ansættelser, så det kan betale sig for dagpengemodtagere at tage et job uanset længde.

Det flugter med principperne hos LO og FTF.

Men Thorning afliver samtidig alle drømmerier i fagbevægelsen og hos SF og EL om at komme tilbage til noget der minder om det gamle dagpengesystem, hvor genoptjeningsperioden var seks måneder og dagpengeperioden fire år.

Helle Thorning-Schmidt fastslår nemlig, at en ny S-ledet regering ikke vil bruge flere penge på dagpengesystemet. Men andre ord bliver der ikke flere penge end dem, som det nuværende udskældte dagpengesystem koster.

Dermed skal der findes besparelser andre steder i dagpengesystemet, hvis eksempelvis genoptjeningsperioden skal halveres, som fagbevægelsen ønsker.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip