Bøsser og lesbiske får deres egen plads i København

25 år efter verdens første registrerede partnerskab blev indgået på Københavns Rådhus, har Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune vedtaget at give den nyrenoverede plads ved siden af rådhuset navnet "Regnbuepladsen".

Pladsen ligger på hjørnet af Vester Voldgade og Farvergade ud mod kulturcentret Vartov, og navnet er en hyldest til mangfoldigheden i København.

- Vi er glade for at være med til at hylde det særlige københavnske frisind og kampen for lige rettigheder for seksuelle minoriteter, siger teknik og miljøordfører Jakob Hougaard (S) i en skriftlig kommentar.

- Symbolsk er det også oplagt med navnet til lige netop denne plads, da LGBT-miljøet (bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner, red) hvert år i august afslutter den årlige pride gennem byens gader netop her, siger han.

Ifølge Socialdemokraternes gruppeformand Lars Weiss har det taget lang tid for Borgerrepræsentationen at blive enige om navnet "Regnbuepladsen."

- Processen er undervejs blevet noget forkludret af blandingen mellem politiske holdninger og juridiske fakta. Der er mange hensyn at tage, når man skal navngive byens pladser, siger Lars Weiss.

Renoveringen af pladsen har været i gang det sidste to et halvt år.

/ritzau/

 

Dagens Gossip