Bog: Kristian Jensen i dobbeltspil om Løkkes formandspost

Venstres næstformand, Kristian Jensen, var ikke bare forhåndsorienteret om EU-parlamentarikeren Jens Rohdes stenhårde angreb mod partiformand Lars Løkke Rasmussen (V) forud for det historiske krisemøde i Venstres hovedbestyrelse 3. juni.

Kristian Jensen havde sågar "autoriseret" hvert et ord af det skarpt formulerede karaktermord på partiformanden i Viborg Stifts Folkeblad 31. maj.

Sådan lyder det i portrætbogen "LLR", som Politiken er i besiddelse af, og som er forfattet af to BT-journalister.

Det var i Viborg Stifts Folkeblad, at Rohde krævede Kristian Jensen som ny formand og betroede læserne, at han end ikke ville føle sig tryg ved at overlade Løkke nøglerne til sit eget hus.

- Jeg synes sådan set, det ville være meget unaturligt, hvis Venstres næstformand i en situation, hvor jeg selv inviterer til en diskussion om, hvorvidt jeg er den rigtige formand for Venstre, ikke også gør sig sine egne tanker om det. Punktum, siger Lars Løkke Rasmussen til Politiken.

I et 16 sider langt afsnit ved navn "Dobbeltspillet" fremgår det, at Kristian Jensen to dage efter Venstres vælgerlussing ved valget til Europa-Parlamentet indledte en dialog med Jens Rohde om timingen af et kommende angreb på partiformanden.

Valget fandt sted søndag 25. maj, og efter tabet af et Venstre-mandat indkaldte Løkke til et ekstraordinært hovedbestyrelsesmøde i partiet halvanden uge senere.

I bogen ønsker Kristian Jensen ikke at kommentere beskyldningerne.

- Jeg anser 3. juni afsluttet og ser kun fremad, skriver han i en sms.

Hverken Jens Rohde, Lars Løkke Rasmussen eller Kristian Jensen har besvaret Politikens henvendelse.

/ritzau/

 

Dagens Gossip