Boko Haram bortfører alle mænd i lille landsby

Den islamistiske bevægelse Boko Haram har angiveligt bortført op mod 97 drenge og mænd fra en fjerntliggende landsby i det nordøstlige Nigeria. Landsbyens seks gamle mænd blev dræbt, mens de yngre mænd blev transporteret væk på lastbiler, fortæller byens tilbageværende kvinder.

- De efterlod ingen mænd eller drenge, kun små børn, piger og kvinder, siger Halima Adamu, indbygger i landsbyen Doron Baga.

Boko Haram, der direkte oversat betyder "vestlig uddannelse er en synd", foretog de første angreb i Nigeria i 2009 og rettede dem primært mod kristne. Siden midten af 2013 har Boko Haram fokuseret på at ramme nigerianske sikkerhedsstyrker og civile.

Fredagens bortførelse af de mange mænd og drenge sker, fire måneder efter at Boko Haram blev verdenskendt efter bortførelsen af over 200 skolepiger fra byen Chibok.

Flere øjenvidner fra landsbyen Doron Baga siger, at de militante fra Boko Haram brændte flere huse ned. Det vides ikke præcis, hvor mange drenge og mænd der er blevet bortført, men ifølge landsbyens indbyggere er 97 savnet.

Ved tidligere angreb er antallet af forsvundne folk senere blevet nedjusteret, fordi flere viste sig at have gemt sig under angrebet og derfor dukkede op efterfølgende.

- De råbte "Alla Akbar" (Gud er størst, red.) og skød tilfældigt omkring sig. Der var total forvirring. Og så begyndte de at sætte vores mænd og drenge ind i deres køretøjer. De truede med at skyde dem, hvis de ikke adlød. Alle var bange, siger en indbygger i byen.

Boko Haram har tidligere bortført unge mænd for at bruge dem i kampe.

Militæret i Nigeria vil ikke umiddelbart kommentere fredagens angreb. En anonym sikkerhedskilde oplyser, at myndighederne har kendskab til hændelsen, og at efterforskningen er sat i gang.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip