Boko Haram brænder landsbyer i ny nigeriansk massakre

Skrevet af admin

12/06/2015

Dagens topnyheder

De ekstremt voldelige militante islamister fra gruppen Boko Haram har de seneste dage dræbt i omegnen af 40 mennesker i nye massakrer i Nigeria.

Kørende på motorcykler stormede de militante byerne Matangale, Buraltima og Dirmanti i provinsen Borno, hvor de også stak mange huse i brand og sendte folk på flugt.

Angrebene blev tilsyneladende indledt tirsdag, men meldingerne er nået langsomt ud fra regionen på grund af dårlige kommunikationsveje.

Boko Haram har blandt andet ødelagt telefonmaster.

- De dræbte 43 personer og brændte alle huse ned i tre landsbyer efter at have stjålet madvarer, siger en beboer ved navn Dala Tungushe ifølge det franske nyhedsbureau AFP.

Det amerikanske nyhedsbureau AP rapporterer, at islamisterne har brændt hele seks landsbyer ned og dræbt 37 personer.

En anden beboer i byen Matangale, en af de værst ramte, beretter om en massakre ved en brønd.

- De militante fra Boko Haram åbnede ild mod en menneskemængde ved brønden, hvor de dræbte omkring 16 personer, siger Bulama Karuye ifølge AFP.

I begyndelsen af 2015 kontrollerede Boko Haram et område på størrelse med Belgien, men Nigerias militær har sagt, at de militante er blevet slået tilbage.

Boko Haram sagde i marts, at gruppen har sværget troskab til Islamisk Stat, som kontrollerer store områder i Irak og Syrien.

/ritzau/AFP